Jozien - Meditatie, Mindfulness & Jin Shin Jyutsu

 

Jin Shin Jyutsu

Volgens de 5 natuurgerichte princiepes:

Jin Shin Jyutsu is een oude Japanse behandel methodiek die gericht is op het bevorderen of herstellen van het (1.energie)energie-evenwicht in het lichaam door met de vingers en handen (2.prikkeloverdracht) spanning te verminderen, (5.psyche) emotioneel evenwicht te scheppen, pijn te verlichten en de klachten van acute of chronische aandoeningen te lenigen. Nadat het in Amerika was geïntroduceerd door een leerling van de wijze Japanse geneeskundige Jiro Murai heeft Jin Shin Jyutsu in de westerse wereld grote indruk gemaakt vanwege zijn zeer heilzame werking. Ook u kunt nu ervaren hoe met behulp van Jin Shin Jyutsu onder andere de concentratie kan worden vergroot, het geheugen kan worden versterkt, vermoeidheid kan worden verminderd en het bewustzijn kan worden verscherpt.


Jin Shun Jyutsu - Algemeen (Wikipedia)

Yin Sin Jyutsu is een behandel methodiek. De term betekent vrij vertaald in Nederlands 'de kunst (Jyutsu) van de schepper (Shin) door de wetende en meedogende mens (Jin)'. De Japanse methode beoogt levensenergie te harmoniseren en energieblokkades op te heffen in het menselijk lichaam.

Geschiedenis

Uitgaande van 26 energiesloten in het lichaam bedacht Japanner Jiro Murai ‘koningswegen’ naar bewuste levensvorming. Yin Shin Jyutsu wil de mens helpen om op de goede weg naar vorming van het leven te komen wanner dat pad door emotionele, huiselijke, liefde of psychische problemenen is verstoord. Yin Shin Jyutsu streeft naar harmonisering van het lichaam en verstand en bewustzijn in gelijke mate. Van potentiële leerlingen wordt gevraagd dat zij energie kunnen vrijgeven en zich daarop kunnen concentreren.

Energiesloten

De 26 energiepunten die Yin Shin Jyutsu benoemt, zijn verdeeld over het hele lichaam en worden ook de 26 energiesloten genoemd. Volgens beoefenaars produceren daar die hun eigen trilling en hebben die een belangrijke functie binnen een netwerk van lichaam, verstand en bewustzijn. De energiesloten worden met de handen aangeraakt waardoor de energie in beweging moet komen en de mens in harmonie. Yin Shin Jyutsu vergelijkt het menselijk lichaam met een huis met 26 kamers waarover de 26 Jin Shin Jyutsu-sloten verdeeld zijn. De oefeningen zijn bedoeld om die op orde te brengen zodat de ziel daarin kan wonen en stralen. Een basisoefening om de energiesloten in beweging te brengen, alle afzonderlijke vingers na elkaar vasthouden, waarbij de ene hand de vingers van de andere hand omvat. Volgens Yin Shin Jyutsu lopen bijna alle energiebanen ook door de vingers en kunnen die zo worden geharmoniseerd. Oefeningen met de handen zijn altijd bovenkleeds.

Energieblokkades volgens Yin Shin Jyutsu:

    Angst - element: water
    Woede, ergernis- element: hout
    Zorgen - element: aarde
    Droefheid - element: lucht
    Inspanning - element: vuur


Behandeling

Ik combineer de reading en healing en de Jin Shin Jyutsu tot een Jin Shin Jyutsu healing.

In een JSJ healing gaan we eerst op zoek naar de achterliggende oorzaak van je klacht, waarna de juiste energiestromen aangeraakt en hersteld worden.
Hierdoor blijven de verkregen inzichten niet alleen een denkproces, maar kom je er ook daadwerkelijk verder mee.
JSJ is een kunst, geen trucje. Iedereen is anders en vraagt om een speciale combinatie van stromen.
JSJ is eenvoudig en gemakkelijk ook als zelfhulp toe te passen. De combinatie van JSJ healing en zelfhulp is heel krachtig.
In de meditatie/mindfulnesscursussen maken we regelmatig gebruik van deze zelfhulp.
Een JSJ healing duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten €65,00.

Informatie en afspraken maken: 06 247 00 863 of

 

 

logo_jozien_front.png

Login Form

Sitemap

GDPR Compliant 1