Jozien - Meditatie, Mindfulness & Jin Shin Jyutsu

 

Wellness Weekend 2019

 

Uniek weekend voor mensen met prikkelbare darmen op 20 en 21 april 2019

  • - Heeft u vaak last van uw darmen?

  • - Ziet u er tegenop om uit te gaan eten?
  • - Of anders te eten?
  • - Of om naar een verjaardag te gaan?
  • Dan is het ‘Ontprikkel je darmen’ weekend iets voor jou!

In Nederland heeft ca. 20 % van de bevolking in meer of mindere mate last van hun darmen. Soms is er door de huisarts Prikkelbaar Darm Syndroom gediagnosticeerd, maar het zou ook kunnen dat u bij de groep behoort die denken dat darmproblemen er nu eenmaal bij horen.

Darmproblemen kunnen een behoorlijke stempel leggen op het dagelijkse leven. Reguliere medicijnen en diëten helpen lang niet altijd. De complementaire geneeswijzen kunnen dan ook bij prikkelbare darmen waardevolle hulpmiddelen zijn.

En daar gaat het weekend “Ontprikkel je darmen” over. In dit weekend komen verschillende natuurlijke geneeswijzen aan bod waarmee u na dit weekend meteen verder mee aan de slag kunt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op voeding, waaronder het Fodmap dieet. Dit dieet heeft zich bewezen als een voedingswijze die de prikkelbare darm symptomen kan verlichten. 

Welke workshops kunt u verwachten?

Op zaterdag 20 april 2019 zullen volgende workshops worden gegeven:

  • Voeding: alle ins en outs over de rol van voeding bij prikkelbare darmen om je wegwijs te maken in de wirwar van mogelijke effecten van voeding. We gaan jouw persoonlijke voedingspuzzel in kaart te brengen zodat je thuis weer verder kan. Ook het Fodmap dieet komt aan bod en je kunt gratis recepten meenemen.
  • Meditatie: het is wetenschappelijk aangetoond dat er een  verbinding tussen de hersenen en de darmen is. Als wij ons bijvoorbeeld gestrest voelen, kan dit direct invloed hebben op onze darmen. Meditatie kan helpen om te ontstressen.
  • Natuurgeneeskunde: Er wordt ingegaan op de helende effecten van lichaamseigen minerale zouten en voetreflexologie voor de darmen.
  • Zhineng Qigong: een oude Chinese bewegingsleer die ervoor zorgt dat het buik-/darmgebied (ons onderste energiecentrum) gebied wordt versterkt en verse levensenergie door het hele lichaam kan stromen. Dit bevordert onder andere de spijsvertering en het zenuwstelsel komt in evenwicht. Ook leren we hoe we onze “mastermind” kunnen inzetten om vitaal en gezond te worden.

Op zondag 21 april gaan we specifiek in op de invloed van stress en emoties op onze darmen. Zoals boven vermeld is het wetenschappelijk aangetoond dat er een directe verbinding is tussen de hersenen en de darmen. Door middel van de Enneagram methode geven we inzicht in valkuilen die voor stress en negatieve emoties zorgen. Stress en negatieve emoties kunnen weer een prikkelende invloed hebben op onze darmen.

Wie zijn wij?

Het weekend “Ontprikkel je darmen” wordt georganiseerd door vier natuurgeneeskundige therapeuten (Susanne, Noortje, Josine en Irene).

Speciaal voor mensen met prikkelbare darmen zijn wij dit unieke samenwerkingsverband aangegaan. We hebben namelijk in onze praktijken ervaren dat complementaire behandelwijzen een waardevolle toevoeging kunnen zijn om PDS klachten te verminderen. Wilt u meer weten over ons? Klik dan op onderstaande namen (Hyperlinks dienaar onze websites verwijzen):

Susanne Cruijff, www.vanjedarmklachtenaf.nl

Noortje van Ingen, www.vitanora.nl

Josien van Dantzig, www.jozien.eu

Irene Sievers, www.terugnaarevenwicht.nl

Waar vindt  het evenement “Ontprikkel je darmen” plaats?

Het evenement zal plaatsvinden in hotel Bergse Bossen op 20 en 21 april 2019. Er is gelegenheid om te overnachten, ook al desgewenst vanaf vrijdagavond. Het hotel Bergse Bossen ligt in de mooie bosrijke omgeving van Driebergen. Ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes zullen uiteraard allemaal afgestemd zijn op het Fodmap dieet. Zo kunt u direct ervaren wat dit dieet met uw darmen doet.

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden voor deelname aan dit evenement. Zo kunt u blijven overnachten (1 of 2 nachten), of alleen de zaterdag bijwonen (met of zonder diner). En na deelname zullen we u ook verder begeleiden voor een bepaalde periode door middel van Webinars en informatie per email.

Wij  hebben er veel zin in en hopen u te mogen verwelkomen, en u kennis te laten maken met fantastische hulpmiddelen om u darmen terug in balans te brengen!

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op om u aan te melden of nadere vragen te stellen. Hier kunt u de Brochure downloaden.

Met gezonde groet,

Irene, Susanne, Josine en Noortje

logo_jozien_front.png

Login Form

Sitemap

GDPR Compliant 1